Renovatie Kasteel en Museum Wijchen

Door Peter Gatzen op 26 oktober 2018

De gemeenteraad van Wijchen heeft vanavond besloten om het kasteel, inclusief het museum, ingrijpend te gaan verbouwen. Een plan dat voortkomt uit een motie van Kees van Galen en Peter Gatzen uit 2016. Het kasteel is van alle Wijchenaren en wordt door het door de raad aangenomen voorstel nog toegankelijker voor alle Wijchenaren.

Als alles volgens plan verloopt gaat de verbouwing in 2020 starten. De verbouwing zal een enorme boost geven aan het museum, onder andere door het overkappen van de binnenplaats en terugbrengen van historische elementen. Door aanpassingen aan de audiovisuele middelen zal ook het kunnen volgen van de gemeenteraadsvergaderingen verbeterd worden. Bouwkundig zijn een aantal maatregelen behalve gewenst ook noodzakelijk om het kasteel te behouden.

Het geld moet nog in de begroting worden opgenomen, maar dat lijkt een formaliteit.

Peter Gatzen

Peter Gatzen

Peter Gatzen (38 jaar) is vader van vier kinderen (Nouk, Mik, Sep en Yip Maud). Peter is directeur/eigenaar van DeltaStar Nutrients bv in Venlo. In de periodes 2006-2010 en 2014-2018 was Peter ook al raadslid in Wijchen. Peter is actief in de Wijchense politiek om op te komen voor de inwoners voor wie participeren in

Meer over Peter Gatzen