Verkiezingsprogramma PvdA Wijchen 2022-2026

10 februari 2022

Bouw met ons mee aan een eerlijker en nog mooier Wijchen!

Download ons programma: Verkiezingsprogramma_PvdA-Wijchen2022_2026

De tweedeling in Wijchen is de afgelopen jaren steeds zichtbaarder geworden. We leven in een gemeente met acht prachtige kernen. Gelijkheid en gelijke kansen voor iedereen is ons uitgangspunt. We willen huizen voor starters, aandacht voor laaggeletterdheid, taalachterstanden bij kinderen aanpakken, een plek voor vluchtelingen en gelijke kansen in het onderwijs. Woningbouw behoudt uiteraard hoge prioriteit. PvdA Wijchen staat voor een eerlijker Wijchen. Vanuit deze visie zetten wij ons in om mensen in nood of mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben te helpen. Wijchen kan op ons rekenen!

De aankomende jaren gaan wij samen bouwen aan een goede balans tussen verschillende groepen bewoners in wijken en kernen. Een balans tussen jong en oud, allochtoon en autochtoon, zorgbehoeftig en zelfstandig. Door de coronacrisis realiseren wij ons ook eens te meer hoe belangrijk onze gezondheid is.

Programma’s als ‘gezond gewicht’ en ‘rookvrije generatie’ bouwen we verder uit en ook eenzaamheid en armoede pakken we aan. We willen een ontmoetingscentrum voor elke wijk en elke kern. We ontmoeten elkaar ook bij onze actieve verenigingen en (sport)clubs, maar natuurlijk ook in onze gemeenschappelijke ontmoetingsplek: ons bruisende centrum!
We zetten ons in voor een duurzamer Wijchen. Dat heeft allerlei aspecten. Duurzame energie, isolatie, minder energie gebruik, meer circulaire activiteiten, zorg voor de natuur en meer aandacht aan biodiversiteit.

Met ons verkiezingsprogramma zorgen wij voor mensen die zorg nodig hebben. Dit doet de PvdA Wijchen samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Wij bouwen aan een Wijchen waar niemand aan de zijlijn staat.

Bouwen jullie met ons mee?!

Met vriendelijke groet,
Titus Burgers
Lijssttrekker PvdA Wijchen

Waar ben je naar op zoek?