Routekaart Hart van Zuid

Door Peter Gatzen op 12 september 2019

De ambitie van Hart van Zuid omvat hele mooie toekomstbeelden. Zo is te lezen dat de bewoners in 2029 trots zijn op hun wijk. De woningen zijn dan opgeknapt en levensloopbestendig, comfortabel en duurzaam. Door de goede samenwerking met inwoners, organisaties werkzaam in zorg, welzijn en gezondheidszorg wonen mensen langer thuis en krijgen zij een helpende hand. Het positieve imago, de sfeer en de opgeknapte en nieuwe woningen trekken steeds meer nieuwe inwoners.

We kunnen deze ambitie natuurlijk alleen maar toejuichen. Inhoudelijk vinden wij alle plannen rondom Hart van Zuid fantastisch. De komende tijd moet blijken hoe realistisch dat ze zijn.

We hebben eerder onze zorgen geuit over de onduidelijkheid over hoeveel de gemeente dient te voor-investeren. Dat is ons nog steeds onduidelijk, en de bedragen lopen al flink op. Wat ons betreft zijn dit de laatste voorbereidingskredieten die we zullen accorderen voor investeringen waarvoor de gemeente alleen aan de lat staat. Bij toekomstige kredieten zullen de andere participanten aanzienlijk moeten bijdragen zodat niet alleen de gemeente de risico’s draagt. Wat ons betreft kunnen we nu verder.

De routekaart is hier te downloaden.

Peter Gatzen

Peter Gatzen

Peter Gatzen (44 jaar) is vader van vier kinderen (Nouk, Mik, Sep en Yip Maud). Peter is directeur/eigenaar van DeltaStar Nutrients bv in Venlo. In de periodes 2006-2010 en 2014-2018 was Peter ook al raadslid in Wijchen. Peter is actief in de Wijchense politiek om op te komen voor de inwoners voor wie participeren in

Meer over Peter Gatzen